Google Mijn Bedrijf breidt uit: Voeg nu eenvoudig social media accounts toe aan je profiel!

Het is essentieel om online zichtbaar te zijn. Google Mijn Bedrijf (GMB) speelt hierin een cruciale rol door bedrijven de mogelijkheid te bieden hun online aanwezigheid te beheren en te verbeteren. Google Mijn Bedrijf heeft recentelijk een nieuwe functie geïntroduceerd waarmee gebruikers eenvoudig hun social media accounts kunnen koppelen en weergeven op hun GMB-profiel.

Deze toevoeging aan het GMB-platform stelt bedrijven in staat om een meer samenhangende online aanwezigheid te creëren door niet alleen basisinformatie zoals openingstijden, locatie en contactgegevens te delen, maar ook door rechtstreeks toegang te bieden tot hun sociale mediakanalen.

Wat zijn de voordelen van deze nieuwe functie?

 1. Verhoogde Zichtbaarheid
  Door het toevoegen van social media links aan het GMB-profiel vergroot je de zichtbaarheid van je bedrijf op verschillende online platforms. Dit maakt het voor bezoekers gemakkelijker om je te vinden en te volgen op hun favoriete sociale netwerken.
 2. Verbeterde Betrokkenheid
  Directe toegang tot je sociale media accounts betekent dat bezoekers gemakkelijk kunnen interageren met je bedrijf. Dit bevordert de betrokkenheid en creëert een actieve online gemeenschap rondom jouw merk.
 3. Consistente Branding
  Het toevoegen van social media links aan je GMB-profiel zorgt voor een consistente branding over verschillende online kanalen. Dit draagt bij aan het opbouwen van een sterk en herkenbaar merkimago.

Hoe voeg je social media accounts toe aan je GMB-profiel?

Het proces van het toevoegen van social media accounts aan je GMB-profiel is eenvoudig en vereist slechts een paar stappen:

 1. Log in op je Google Mijn Bedrijf-account.
 2. Selecteer het bedrijfsprofiel dat je wilt bewerken.
 3. Navigeer naar het gedeelte “Bedrijfsgegevens” en dan naar “Contact”.
 4. Zoek naar het nieuwe veld “Socialmedia-profielen” en voeg de relevante links toe.
 5. Sla de wijzigingen op.

Zodra de social media accounts zijn toegevoegd, zullen ze zichtbaar zijn op je GMB-profiel en kunnen bezoekers eenvoudig doorklikken naar je LinkedIn, Facebook, Instagram en andere accounts.